Καιρός: Έρχονται μέχρι το Σάββατο τα πρώτα 37άρια

Άργησε αλλά έφτασε το καλοκαίρι στη χώρα μας με τη θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες να παίρνει την ανιούσα και να φτάνει το διήμερο Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Ιουνίου σε πολλές περιοχές τους 36 και 37 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Ειδικότερα, οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών κυρίως προς την Ιταλία, την Κεντρική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια όπου και αναμένονται αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Αυτή η μεταφορά θερμών αερίων μαζών θα επηρεάσει και τη χώρα μας, όπου θα καταγραφεί σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

4 βαθμοί πάνω από τη μέση τιμή θερμοκρασίας για τον μήνα

Σε βίντεο που αναρτά το meteo παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος 1500 μέτρων περίπου έως και την Κυριακή 25/06. Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Όπως φαίνεται σε αυτό, η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί